Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

Laatste nieuwtjes

BK JEUGD ANTWERPEN

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Sun, February 17, 2019 09:50:25
Zaterdag ging te ANTWERPEN het eerste gedeelte door van het BK JEUGD. Voor JC EERNEGEM kwam DESMET Ruben in actie. Ruben kwam in de tweede ronde uit tegen Nizar ESSAIDALI. Ruben won met ippon en komt vervolgens uit tegen WILMOT Lucas. Deze kamp wordt verloren door Ruben doch hij gaat door naar de kamp voor brons, tegen VAN COTTHEM Matthias. Ruben verweert zich goed doch kan jammer genoeg de bronzen medaille niet meebrengen naar EERNEGEM.

Proficiat aan Ruben voor zijn inzet en een mooie vijfde plaats op het BK.


Zondag 17/02/2019 kwamen volgende judoka's in actie:

MALFAIT Chinouck, DESMET Zoë en BERTON Jolien.

Chinouck won haar eerste kamp tegen Emma HENROTTIN. Zij komt vervolgens uit tegen Lore VERHEGGE (later kampioene). Door de herkansing dient Chinouck nog eens te kampen, dit tegen MINAERT Maelys. Deze kamp is voor de derde plaats. Chinouck kan de medaille niet naar huis brengen en eindigt op een mooie en verdienstelijke vijfde plaats.

Zoë begint haar eerste kamp tegen Clara FONTAINE NGONGO. Zoë wint deze kamp en komt vervolgens uit tegen Helena DIDDEN (later kampioene). Zoë kan niet winnen en dient in de herkansing te kampen voor brons, dit tegen WILMOT Clarys. Ook Zoë kan de medaille niet meebrengen naar Eernegem en eindigt op een verdienstelijke vijfde plaats.

Jolien komt uit in een poule van vijf. Topfavoriete is Loïs PETIT. Jolien wint haar drie kampen met ippon om de kamp tegen PETIT te verliezen. Een mooie verdiende zilveren medaille voor Jolien.


JC EERNEGEM was mooi vertegenwoordigt op het BK JEUGD te ANTWERPEN. Nu gaan we met één medaille naar huis doch voor hetzelfde geld hadden wij vier medailles.

Het is al een hele eer om op het BK te mogen aantreden.

Proficiat aan alle deelnemers.  • Comments(0)//nieuwsberichten.judoclubeernegem.be/#post529

Vlaams Kampioenschap

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Mon, February 11, 2019 16:53:02
Dit weekend ging te TIELT het VLAAMS KAMPIOENSCHAP door.

Hier de uitslagen:

U15 - 40kg: BULTINCK Jools een mooie vijfde plaats

U15 - 48kg: MALFAIT Chinouck een mooie derde plaats

U15 - 42kg: DEMEULENAERE Benjamin een mooie vijfde plaats
U15 - 42kg: GOETHALS Matthias verloor in de eerste ronde

U21 - 48kg: BERTON Jolien een mooie tweede plaats

U18 - 57kg: DEMEULENAERE Emilien een mooie vijfde plaats
U18 - 57kg: GOETHALS Katrijn een mooie zevende plaats

U18 - 70kg: DESMET Zoë een mooie tweede plaats

U21 - 55kg: GOETHALS Robin een mooie zevende plaats

U21 - 100kg: DESMET Ruben een mooie tweede plaats


Proficiat aan alle deelnemers en VEEL SUCCES voor het komende BELGISCH KAMPIOENSCHAP!!!! Hup hup hup.....  • Comments(0)//nieuwsberichten.judoclubeernegem.be/#post528

Provinciaal Kampioenschap

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Thu, February 07, 2019 17:38:48
Hier de resultaten van het Provinciaal Kampioenschap te IEPER.

Chinouk MALFAIT: 2°plaats
Benjamin DEMEULENAERE: 3° plaats
Matthias GOETHALS: 3° plaats
Jools BULTYNCK: 2° plaats
Zoë DESMET: 2° plaats
Katrijn GOETHALS: 3° plaats
Emilien DEMEULENAERE: 3° plaats
Robin GOETHALS: 3° plaats
Ruben DESMET: 3° plaatsProficiat aan allen.

Wannes DEVOOGHT en Runar VANGHELUWE alsook Remi WYNTHEIN en DEMEULENAERE Heline gaan niet door naar het Vlaams Kampioenschap.

Ter info voor de geïnteresseerden:

Volgend weekend gaat het VLAAMS KAMPIOENSCHAP door te TIELT.
Jolien BERTON is automatisch geplaatst en vervoegt de negen andere judoka's.

SUPPORTERS MEER DAN WELKOM.....

(Hier de foto's van de podia, met dank aan Loïs).

  • Comments(0)//nieuwsberichten.judoclubeernegem.be/#post527

OPEN HERSTAL 2019

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Sun, February 03, 2019 19:54:46
Zaterdag 02/02/2019 ging te HERSTAL het internationaal toernooi OPEN HERSTAL door. Dit betreft een detectietoernooi voor de judofederatie en is altijd sterk bezet met internationale deelnemers. Het is ook een graadmeter voor Europese Kampioenschappen.

Voor de VJF was BERTON Jolien geselecteerd en komt uit in de categorie -48 kg. In deze categorie komen twintig judoka's uit en Jolien komt uit in de tweede poule, een poule van 4.
In deze poule zijn volgende judoka's:
MARINE Gilly (FR)
SARAH ISCHT (GB)
VIRGINIE NEMETH (CAN)

Jolien wint haar drie kampen met ippon en komt zo als eerste uit haar poule. Zij wordt doorgestuurd naar de tabel. Haar eerste tegenstander is SALENS Ellen, juist terug van een stage in JAPAN. Jolien gaat ervoor doch verliest met ippon. In de herkansing komt zij vervolgens uit tegen VIEU Melanie (FR). Deze is een rot in het vak, kijk maar naar haar ereplaatsen op Europese wedstrijden. VIEU is te sterk voor Jolien en Jolien verliest haar herkansing. (ter info, VIEU wordt derde).

Een zeer mooi resultaat voor Jolien, wetende dat zij een van de jongste deelneemsters was.
We blijven opvolgen!!!


  • Comments(0)//nieuwsberichten.judoclubeernegem.be/#post526

Lendelede

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Sat, January 26, 2019 11:27:15
Een beetje laat maar daarvoor ben ik dan ook ambtenaar geworden hé smiley

Kadetten U 15:

Jools BULTINCK (-40 kg)
Jools wint haar eerste wedstrijd bij de kadetten met een prachtige ippon. In de tweede kamp moet ze slechts de duimen leggen in de golden score, dit na 4 minuten. M.a.w., Jools heeft 7 minuten stand gehouden. In de herkansing is Jools kansloos tegen een zeer sterke tegenstander. Een zeer mooi toernooi voor Jools.

Chinouck MALFAIT (-50 kg)
Zij komt uit in een poule van 5. Chinouck wint haar eerste kamp maar verliest de tweede tegen de later winnares. Haar derde en vierde kamp wint Chinouck met zilver als mooi resultaat. Chinouck toonde veel karakter en inzet. Proficiat.

Youri DECLERCK (-42 kg)
Youri verliest zijn eerste kamp. Hij gaat door naar de herkansing doch kan deze niet winnen. Youri deed zijn best maar is eigenlijk te licht voor deze categorie. Hij mag zeker tevreden zijn over zijn inzet.

Matthias GOETHALS (-42 kg)
Hij wint drie kampen opeenvolgend en gaat door naar de finale. In de finale verliest hij tegen een betere tegenstander. Een mooi en goed resultaat voor Matthias, zilver.

Benjamin DEMEULENAERE (-42 kg)
Benjamin verliest zijn eerste kamp met houdgreep. Hij krijgt een herkansing en wint. In de tweede herkansing verliest Benjamin. Hij heeft zich goed herpakt doch wordt niet beloond met een medaille.

Remi WYNTHEIN (-52 kg)
Hij verliest zijn eerste wedstrijd en krijgt jammer genoeg geen herkansing.


Beloften U18

Heline DEMEULENAERE
Zij verliest haar eerste kamp. In de herkansing wint zij mooi van een zwarte gordel. Vervolgens moet zij voor brons tegen haar zuster en verliest. Een mooi afgelegd parcours van Heline.

Emilien DEMEULENAERE
Zij wint haar eerste wedstrijd vlot. De tweede kamp wordt verloren waardoor zij dient te kampen voor brons. Deze kamp wordt gewonnen en Emilien gaat naar huis met de bronzen medaille.

Zoë DESMET (-70 kg)
In de -70 kg zijn er geen deelnemers. Zoë doet mee in de +70 kg, dit een poule van drie. Zoë wint tweemaal overtuigd en gaat naar huis met de gouden medaille.

Dwight MALFAIT (-55 kg)
Hij start goed en wint zijn eerste wedstrijd. Ook zijn tweede kamp wordt gewonnen waardoor Dwight naar de finale gaat. Daar verliest hij tegen een sterke tegenstander. Een mooie verdiende tweede plaats voor Dwight.

Wannes DE VOOGT (-66 kg)
Wannes wint zijn eerste wedstrijd doch de tweede wordt verloren. In de herkansing verliest Wannes terug waardoor geen medaille. Jammer voor Wannes.

Runar VANGHELUWE (-66 kg)
Hij verliest zijn eerset kamp. In de herkansing terug een goede inzet maar geen winst. Ook geen medaille voor Runar.

Junioren u21

Robin GOETHALS:
Hij dient te kampen in een best of three. Robin wint tweemaal overtuigd en sleept zo een gouden medaille mee naar huis.

Ruben DESMET (-100 kg)
Hij komt uit in een poule van vier. Ruben is goed op dreef en wint zijn eerste wedstrijd. Jammer genoeg verliest hij tegen de twee senioren in zijn gezelschap. Goed gewerkt van Ruben en een mooie derde plaats.


Een zeer mooi resultaat en JC EERNEGEM stond er terug.Ter info: volgend weekend gaat te IEPER het Provinciaal Kampioenschap door. Supporters MEER DAN WELKOM....

  • Comments(0)//nieuwsberichten.judoclubeernegem.be/#post519

Scholenkampioenschap HASSELT

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Sun, January 20, 2019 11:05:55
Met 9 judoka's vertrok JC EERNEGEM naar Hasselt, dit voor het jaarlijkse Scholenkampioenschap. Coach Didier was mee om raad te geven.
Hier de uitslag:

Kadetten:

Chinouck (-52 kg)

Zij komt uit in een poule, best of three. Chinouk wint twee maal met ippon en Chinouk behaalt verdiend de eerste plaats.

Youri (-38 kg)

Komt uit in een poule van 9 judoka's. Youri die niet boven de 34 kg weegt, is een beetje te licht als eerstejaars in deze categorie en verliest zijn eerste kamp. Hij krijgt geen herkansing.

Matthias (-42 kg)

Komt uit in een poule van 20 judoka's. Matthias valt veel aan maar is te weinig gecontroleerd en wordt daardoor overgenomen. Hij verliest zijn eerste kamp en krijgt ook geen herkansing.

Benjamin (-42 kg)

Zelfde poule als Matthias. Hij wint zijn eerste kamp met houdgreep. Zijn tweede kamp wordt verloren. Jammer genoeg voor Benjamin krijgt hij geen herkansing.

Beloften dames:

Héline, Katrijn en Emilien komen uit in de poule -57 kg. Deze poule heeft 16 judoka's.

Héline komt als eerste in actie. Zij wint haar eerste kamp doch verliest de tweede. Héline krijgt geen herkansing.

Katrijn wint haar eerset kamp. In haar tweede kamp komt zij uit tegen Emilien. Katrijn verliest deze kamp doch door de herkansing kan Katrijn voor brons winnen. Deze kamp wordt door Katrijn gewonnen waardoor een mooie bronzen medaille.

Emilien wint haar eerste kamp vlot. In ede tweede kamp tegen Katrijn wint zij door overname. Vervolgens dient gekampt te worden voor de finale. Emilien wint ook deze kamp en komt vervolgens uit tegen Vergote MALYSSA. Emilien verliest de finale en behaalt zo een mooie zilveren medaille.

Beloften Heren:


Dwight (-55 kg)

Komt uit in een poule van 9. Dwight wint zijn eerste kamp met een klem en herhaalt dit nog eens in zijn tweede kamp. Dwight gaat door naar de finale. In de finale verliest hij tegen een zeer sterke tegenstander. Mooie prestatie en een verdiende tweede plaats.

Runar (-66 kg)

Hij kopt uit in een poule van 12 judoka's. Runar verliest zijn eerste kamp en krijgt geen herkansing.

  • Comments(0)//nieuwsberichten.judoclubeernegem.be/#post513

Dutch Open Espoir

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Sun, January 13, 2019 21:40:11
Vandaag ging te Eindhoven het internationaal judotoernooi "DUTCH OPEN ESPOIR" door. Jolien BERTON, behaalde bij de U21 (-48 kg), een schitterende zilveren medaille.
Een prachtig resultaat. Proficiat Jolien!!


Zij start voor de eerste maal bij de junioren en start tegen een Française. Deze Française heeft Europese ervaring en is 2,5 jaar ouder. In het begin van de kamp gaat deze gelijk op doch het is de opponente die twee maal waza ari scoort. Jolien kan vervolgens haar tweede kamp winnen met een armklem tegen een Nederlandse opponente. In haar derde kamp, terug tegen een Nederlandse, kan zij terug winnen met ippon. Jolien dient nog een vierde kamp te vechten tegen een Duitse opponente. Jolien wint met wurging en behaalt dus oververdiend de tweede plaats.

Hier nog resultaten van onze judoka's:

Zaterdag:

DE VOOGT Wannes komt uit in de -66 kg bij de beloften. Er zijn 74 deelnemers, een hele boterham. Wannes start tegen een Nederlandse judoka, KRIKKE. Hij begint goed doch wordt overgenomen en verliest. Jammer genoeg verliest zijn tegenstander in de volgende ronde waardoor geen herkansing voor Wannes.

DESMET Zoë komt uit in de -70 kg bij de beloften, dit tegen de Nederlandse DEN DIKKENBOER. Zoë kampt goed en doet haar uiterste best doch zij kan niet scoren en verliest de kamp. Ook voor haar geen herkansing.

GOETHALS Katrijn komt uit in de -57 kg met maar liefst 69 deelnemers. Katrijn start tegen een Zweedse judoka en loopt vlug op tegen twee skido (al dan niet terecht). Katrijn moet alles geven doch komt terecht in een houdgreep en verliest. Voor haar ook geen herkansing.

Zondag:

GOETHALS Matthias komt uit in de -42 kg bij de kadetten. De eerste kamp tegen een Nederlandse opponent wordt gewonnen door Matthias, dit met ippon. In de tweede ronde scoort hij waza ari en domineert de kamp doch hij belandt in een houdgreep en verliest jammer genoeg deze kamp. Pech verder, hij krijgt geen herkansing. Toch een verdienstelijk toernooi van Matthias.

GOETHALS Robin komt uit in de -55 kg bij de junioren. Robin start tegen een Zweedse judoka die zeer krachtig uit de hoek komt. Robin gaat goed mee doch komt in een houdgreep en verliest de kamp. Robin mag herkansen tegen een Franse judoka doch deze is echter ook te sterk en Robin verliest de kamp.

Aan alle deelnemers, een dikke proficiat en goed gewerkt.

  • Comments(0)//nieuwsberichten.judoclubeernegem.be/#post509

Interclub GENT

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Sun, November 25, 2018 14:58:53
Heet van de naald !!!!

DE DAMES ZIJN KAMPIOEN GEWORDEN IN DE INTERCLUB COMPETITIE !!!!!

Met dank aan Johny, hier een link naar mooie foto's.

  • Comments(1)//nieuwsberichten.judoclubeernegem.be/#post499
Next »