Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

Laatste nieuwtjes

Dutch Open Espoir

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Sun, January 13, 2019 21:40:11
Vandaag ging te Eindhoven het internationaal judotoernooi "DUTCH OPEN ESPOIR" door. Jolien BERTON, behaalde bij de U21 (-48 kg), een schitterende zilveren medaille.
Een prachtig resultaat. Proficiat Jolien!!


Zij start voor de eerste maal bij de junioren en start tegen een Française. Deze Française heeft Europese ervaring en is 2,5 jaar ouder. In het begin van de kamp gaat deze gelijk op doch het is de opponente die twee maal waza ari scoort. Jolien kan vervolgens haar tweede kamp winnen met een armklem tegen een Nederlandse opponente. In haar derde kamp, terug tegen een Nederlandse, kan zij terug winnen met ippon. Jolien dient nog een vierde kamp te vechten tegen een Duitse opponente. Jolien wint met wurging en behaalt dus oververdiend de tweede plaats.

Hier nog resultaten van onze judoka's:

Zaterdag:

DE VOOGT Wannes komt uit in de -66 kg bij de beloften. Er zijn 74 deelnemers, een hele boterham. Wannes start tegen een Nederlandse judoka, KRIKKE. Hij begint goed doch wordt overgenomen en verliest. Jammer genoeg verliest zijn tegenstander in de volgende ronde waardoor geen herkansing voor Wannes.

DESMET Zoë komt uit in de -70 kg bij de beloften, dit tegen de Nederlandse DEN DIKKENBOER. Zoë kampt goed en doet haar uiterste best doch zij kan niet scoren en verliest de kamp. Ook voor haar geen herkansing.

GOETHALS Katrijn komt uit in de -57 kg met maar liefst 69 deelnemers. Katrijn start tegen een Zweedse judoka en loopt vlug op tegen twee skido (al dan niet terecht). Katrijn moet alles geven doch komt terecht in een houdgreep en verliest. Voor haar ook geen herkansing.

Zondag:

GOETHALS Matthias komt uit in de -42 kg bij de kadetten. De eerste kamp tegen een Nederlandse opponent wordt gewonnen door Matthias, dit met ippon. In de tweede ronde scoort hij waza ari en domineert de kamp doch hij belandt in een houdgreep en verliest jammer genoeg deze kamp. Pech verder, hij krijgt geen herkansing. Toch een verdienstelijk toernooi van Matthias.

GOETHALS Robin komt uit in de -55 kg bij de junioren. Robin start tegen een Zweedse judoka die zeer krachtig uit de hoek komt. Robin gaat goed mee doch komt in een houdgreep en verliest de kamp. Robin mag herkansen tegen een Franse judoka doch deze is echter ook te sterk en Robin verliest de kamp.

Aan alle deelnemers, een dikke proficiat en goed gewerkt.

  • Comments(0)//nieuwsberichten.judoclubeernegem.be/#post509

Interclub GENT

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Sun, November 25, 2018 14:58:53
Heet van de naald !!!!

DE DAMES ZIJN KAMPIOEN GEWORDEN IN DE INTERCLUB COMPETITIE !!!!!

Met dank aan Johny, hier een link naar mooie foto's.

  • Comments(1)//nieuwsberichten.judoclubeernegem.be/#post499

Interclub KRUISHOUTEM

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Sun, November 18, 2018 19:01:49
Vandaag ging te KRUISHOUTEM het eerste gedeelte door van de Interclub Dames. Het betreft hier wedstrijden die per ploeg dienen gekampt te worden. De ploeg met de meeste overwinningen scoort punten om zo hoog te eindigen in de eindstand na de tweede competitiedag.

Voor JC EERNEGEM kwamen volgende judoka's in actieLynn DECKMYN, Loïs DELAERE, Heline DEMEULENARE, Emilien DEMEULENAERE, Katrijn GOETHALS, Jolien BERTON en Zoë DESMET.

Met de leuze "Echte meiden houden van sport, weise meiden doen aan Judo", was de toon gezet.

Een trouwe aanhang supporters zag de damesploeg een verdiende eerste plaats halen op deze eerste competitiedag. Met mooi, sterk en gevarieerd judo alsook een enorme inzet werden mooie ippons gescoord. Iedereen motiveerde iedereen en duwde de judoka naar een hoger niveau.

Een prachtige prestatie want de andere ploegen waren ook niet aanwezig om enkel te kaarten. Nu nog dezelfde swong op de tweede dag te GENT en op naar een podiumplaats.

Supporters meer dan welkom!!!!!


Hier een foto van de judoka's en hun terecht trotse trainers.Met dank aan Marnix en Henk voor de mooie foto's
  • Comments(0)//nieuwsberichten.judoclubeernegem.be/#post498

BK JUDO ANTWERPEN

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Sat, November 03, 2018 15:22:35
Vandaag vertegenwoordigden Jolien BERTON (-48 kg) en Katrijn GOETHALS (-57 kg), de Eernegemse kleuren.

Jolien diende kwam in haar eerste kamp uit tegen Anne Sophie JURA (25 jaar oud). Jolien kreeg 1 shido tegen en verloor met waza ari en ippon. In haar tweede kamp kwam zij uit tegen Lois PETIT (WK in haar categorie). Jolien verloor met ippon. Gelukkig wist zij dat tegen deze twee kleppers moeilijk scoren was en daardoor concentreerde zij zich tegen haar volgende opponente, Celine RAMON. Jolien won deze kamp mooi met ippon. Haar laatste kamp is tegen Silke VALY (Vlaams Kampioene). Hier kon Jolien zich revancheren voor het verlies in de finale Vlaams Kampioenschap en won met ippon. Door deze mooie remonte eindigde Jolien verdient als DERDE in haar categorie. Een bronzen medaille!!!!Katrijn kwam in haar eerste kamp uit tegen Alexiane HUBERT. Katrijn verloor deze kamp met ippon en werd doorverwezen naar de herkansingen.
In deze herkansing kwam zij uit tegen Ameline VELLA. Katrijn wint deze kamp met ippon en kan vervolgens kampen voor een bronzen medaille.
Deze kamp is tegen Manon LECHARLIER. Katrijn weert zich enorm doch trekt aan het kortste eind en verliest met ippon. Katrijn mag met geheven hoofd de mat verlaten.

Proficiat aan beide judoka's voor hun mooi resultaat!!!!  • Comments(0)//nieuwsberichten.judoclubeernegem.be/#post491

Resultaten Vlaams Kampioeschap

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Sat, October 20, 2018 18:40:08
Vandaag ging te TIELT het VLAAMS Kampioenschap door. Judoka's die podia halen op dit kampioenschap, gaan automatisch door naar het Belgisch Kampioenschap te ANTWERPEN. Hier de resultaten van onze judoka's:

- 48 kg: BERTON Jolien:
Zij is de eerste kamp vrijgesteld en dient vervolgens te kampen tegen BRION Liying. Jolien wint deze kamp vlot en stoot door naar de halve finales. Daar komt zij uit tegen WUYTACK Nathalie. Wederom een vlotte winst met ippon.
In de finale wacht VALY Silke. Jolien komt twee shido's achter doch scoort een mooie waza ari. 38 Seconden voor einde kamp loopt Jolien jammer genoeg tegen een derde shido aan, ippon voor haar opponente VALY. Een mooie zilveren medaille voor Jolien.- 57 kg: GOETHALS Katrijn
Katrijn komt in haar eerste kamp uit tegen VAN BAELEN Kato. Katrijn dient diep in haar reserves te gaan en na een mooi manoeuvre wint Katrijn met ippon.
In haar tweede kamp komt Katrijn uit tegen VAN DE PUTTE Sofie. Als men denkt dat de pijp uit is voor Katrijn, wel, verkeerd gedacht. Zij gaat door in de golden score en in de derde minuut van deze, scoort Katrijn wederom ippon. In de halve finale komt Katrijn uit tegen de geroutineerde DELBAEN Eveline. Katrijn verliest deze kamp met ippon om vervolgens te kampen voor de derde plaats. Deze dient gevochten te worden tegen DE BLESER Lotte. En voilà, weeral naar een golden score. In de reguliere kamptijd komt Katrijn twee shido's voor. In de golden score (derde minuut), wordt DE BLESER nog eens gestraft met shido, ippon voor Katrijn en een meer dan verdiende bronzen medaille.- 70 kg: DECKMYN Lynn
Lynn komt in haar eerste kamp uit tegen de geroutineerde PICCINI Laura. Lynn kampt zeer goed en past verschillende technieken toe doch wordt twee maal gecounterd op een waza ari tegen, ippon voor PICCINI. Afwachten naar de herkansing. Gelukkig wint PICCINI haar tweede kamp waardoor Lynn terug in actie kan komen. In de herkansing komt zij uit tegen LOEN Melissa. Eveneens een geroutineerde kampster. Lynn kan niet bevestigen en verliest terug met ippon. Einde toernooi van Lynn doch zij kan zeker meer dan tevreden terug kijken op haar afgelegde parcours.

- 78 kg:
DESMET Zoë
Zoë (bij de Indianen gekend als GEEN STRESS en WE MAKEN ER HET BESTE VAN ), start in haar eerste kamp tegen DIERICKX Sara. Zoë overklast haar opponent en scoort waza ari. Zij kan dit houden tot einde kamp en stoot door naar de tweede ronde. Daarin komt zij uit tegen de sterke HENDRICKX Doreen (latere derde) Zoë kan deze kamp niet winnen en verliest met ippon. Op naar de herkansing Daar komt zij uit tegen HOYBERGS Anouk. Zoë wint verdient met ippon en kampt vervolgens voor brons.
In deze kamp komt zij terug uit tegen zevenvoudig BK VANDERHAEGHE Isabeau. Zoë komt in eerste instantie waza ari achter. Met opgeheven hoofd kampt Zoë verder en kan VANDERHAEGHE in een houdgreep houden. Zoë komt letterlijk één seconde tekort om ippon te scoren, en krijgt waza ari.

1.20 minuten voor tijd loopt Zoë jammer genoeg op een tweede waza ari en verliest alzo de kamp. Niet te vergeten, Zoë is nog maar ZESTIEN jaar oud en haar opponenten een stukje ouder. Prachtig resultaat van Zoë en er zat zeker een selectie voor het BK in!!

Voor de heren kwam DESPLENTERE Karel uit, dit in de - 100 kg. In zijn eerste kamp is zijn opponent de sterke DE SOMER Dez. Karel komt een shido voor om vervolgens waza ari tegen te krijgen. Pas 15 seconden voor het einde loopt Karel op een tweede waza ari, verlies Karel

Het is wachten op de herkansing. Deze komt er gelukkig aan en in de herkansing dient Karel te kampen tegen DE LAET Gunnar. Karel komt waza ari achter om vervolgens in osae komi nog een waza ari op te lopen. Einde toernooi voor Karel.

Een beetje ontgoocheld is Karel doch, bij deze, je stond er toch!!!

Het Belgisch Kampionschap is binnen twee weken te ANTWERPEN. Jolien en Katrijn vertegenwoordigen JC EERNEGEM en wij wensen hen dan ook veel succes.
Proficiat aan ALLE judoka's voor dit mooi resultaat en JC EERNEGEM op kaart te plaatsen.

Coach Didier

  • Comments(0)//nieuwsberichten.judoclubeernegem.be/#post489

Provinciaal Kampioenschap

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Sun, October 14, 2018 19:12:06
Vandaag ging te LENDELEDE het Proviniciaal Kampioenschap door voor senioren. Afhankelijk van het resultaat gaan de podium judoka's door naar het Vlaams Kampioenschap.

Voor JC EERNEGEM kwamen volgende judoka's in actie:

- 48 kg:

BERTON
Jolien
Zij komt uit in een poule van twee. Na een lange dag gewacht te hebben, is het eindelijk aan haar. Haar opponente is RAMON Celine, niet te onderschatten. Jolien duidelijk goed voorbereid op haar kamp, wint vlotjes. Een verdiende gouden medaille voor Jolien.- 57 kg:

GOETHALS Katrijn. Haar eerste kamp is tegen JACOBS. Katrijn. Deze kamp wordt verloren waardoor Katrijn naar de herkansing dient te gaan.
Haar tweede kamp is tegen DEVRIESE. Dit is een sterk bevochten kamp doch Katrijn wint met ippon. Haar derde kamp is tegen CARREYN. Wederom een sterk bevochten kamp die alle kanten uitkan doch Katrijn lukt het haar opponent in houdgreep te houden en wint met ippon. Katrijn kamp vervolgens voor de derde plaats tegen VANDENBULCKE Sharon. Katrijn kampt zeer goed en een verdiende bronzen medaille voor haar.DEMEULENAERE Héline
Héline komt in haar eerste kamp uit tegen VANDENBUCLKE Sharon. Zij verliest deze kamp met twee maal waza ari. Vervolgens dient Héline uit te komen tegen DESUTTER Lobke. Héline kampt zeer goed doch verliest jammer genoeg. Héline heeft geen medaille doch kan meer dan tevreden terug kijken op haar prestatie.

- 70 kg

DECKMYN Lynn
Lynn is duidelijk ook in vorm. Haar eerste kamp tegen CHAFFART Sheila wordt gewonnen met ippon. Ook haar tweede kamp, tegen Kirina wordt ook gewonnen met ippon. In de finale dient Lynn te kampen tegen DESENDER Demi. Lynn verweert zich goed doch wordt in houdgreep tot ippon gedwongen.
Prachtige zilveren medaille voor Lynn.- 78 kg

DESMET Zoë:
Zoë begint tegen BOGAERT Amélie. Zoë kampt prachtig en wint met ippon. Haar tweede kampt is tegen SPESSAERT. Wederom een grote inzet en Zoë wint wederom met ippon. In de finale komt Zoë uit tegen ZEVENVOUDIG BELGISCH KAMPIOENE VANDERHAEGHE Isabeau. Voor ons verdient Zoë te winnen tengevolge haar inzet doch de ervaring van Isabeau haalt de overhand en Zoë eindigt behaalt verdiend de zilveren medaille.- 60 kg:

GOETHALS Robin
Robin komt in zijn eerste kamp uit tegen VANCRAYNEST Pim. Het is echt op zijn kantje en pas in de golden score wordt de overwinning met ippon door Pim geforceerd.

Prachtige kamp van Robin gezien zijn lange inactiviteit.

- 100

DESMET Ruben
Komt in zijn eerste kamp uit tegen DROOGENBROODT Jordie. Ruben verliest deze kamp in houdgreep. In zijn herkansing komt hij uit tegen Karel. Deze wedstrijd wordt gewonnen door Karel, met ippon.

DESPLENTERE Karel komt in zijn eerste kamp uit tegen HOSTE Jelle. Karel wordt geklemd en verliest met ippon. In de herkansing kampt Karel tegen DROOGENBROODT. Karel wint deze kamp en strijdt voor de derde plaats tegen Ruben. Deze wordt gewonnen en een mooie derde plaats voor Karel.8 deelnemers en vijf podiumplaatsen. Prachtig, daar willen al veel voor tekenen.

Ook de drie judoka's die geen podiumplaats behaalden, kunnen trots zijn op hun prestatie. Men mag niet vergeten dat iedereen die wil meedoen met het BK, aanwezig is op dit toernooi, enkel de grote toppers zijn vrijgesteld.

Bedankt voor de inzet en de steun aan elkaar.

Didier.


  • Comments(0)//nieuwsberichten.judoclubeernegem.be/#post487

Lendelede Jeugd

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Sun, October 14, 2018 18:46:01
Zaterdag 13/10/2018 ging te LENDELEDE het jaarlijks toernooi door. Hier de uitslagen:

Jools:Zij verliest jammer genoeg haar twee kampen
Chinouck: Best ot three. Zij wint twee kampen en verliest er één.
Youri: Wint twee kampen en verliest er één
Benjamin: wint zijn drie kampen
Djilla: verliest twee kampen en wint er één
Stijn: wint eveneens twee kampen en verliest er één
Jules: verliest twee kampen en wint er één.

  • Comments(0)//nieuwsberichten.judoclubeernegem.be/#post486

OOIGEM jongeren

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Wed, October 10, 2018 15:06:18
Zondag 07/10 kwamen de jongere judoka's aan bod. Hier de resultaten:

Pupillen:

Djilla: één kamp gewonnen - één kamp verloren
Stijn: eerste kamp gewonnen - tweede en derde kamp verloren
Ferre: eerset en derde kamp gewonnen - tweede verloren
Bruce: verliest beide kampen

Miniemen:

Chinouck: best out of three: verliest de eerste kamp om vervolgens de twee te winnen
Youri: wint twee van zijn drie kampen
Benjamin: wint twee van zijn drie kampen

U9:

Bente: wint zijn eerste kamp - verliest de tweede
Lotte: wint jammer genoeg geen van haar kampen
Jules: wint zijn drie kampen
Thibo: wint twee van zijn drie kampen
Brecht: kan jammer genoeg geen kamp winnen

Men kan enkel maar fier zijn op hun prestaties want allen hebben zeer goed gewerkt.

Didier  • Comments(0)//nieuwsberichten.judoclubeernegem.be/#post483
Next »