Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

Laatste nieuwtjes

Interclub KRUISHOUTEM

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Sun, November 18, 2018 19:01:49
Vandaag ging te KRUISHOUTEM het eerste gedeelte door van de Interclub Dames. Het betreft hier wedstrijden die per ploeg dienen gekampt te worden. De ploeg met de meeste overwinningen scoort punten om zo hoog te eindigen in de eindstand na de tweede competitiedag.

Voor JC EERNEGEM kwamen volgende judoka's in actieLynn DECKMYN, Loïs DELAERE, Heline DEMEULENARE, Emilien DEMEULENAERE, Katrijn GOETHALS, Jolien BERTON en Zoë DESMET.

Met de leuze "Echte meiden houden van sport, weise meiden doen aan Judo", was de toon gezet.

Een trouwe aanhang supporters zag de damesploeg een verdiende eerste plaats halen op deze eerste competitiedag. Met mooi, sterk en gevarieerd judo alsook een enorme inzet werden mooie ippons gescoord. Iedereen motiveerde iedereen en duwde de judoka naar een hoger niveau.

Een prachtige prestatie want de andere ploegen waren ook niet aanwezig om enkel te kaarten. Nu nog dezelfde swong op de tweede dag te GENT en op naar een podiumplaats.

Supporters meer dan welkom!!!!!


Hier een foto van de judoka's en hun terecht trotse trainers.Met dank aan Marnix en de heer DECKMYN voor de mooie foto's


  • Comments(0)//nieuwsberichten.judoclubeernegem.be/#post498

BK JUDO ANTWERPEN

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Sat, November 03, 2018 15:22:35
Vandaag vertegenwoordigden Jolien BERTON (-48 kg) en Katrijn GOETHALS (-57 kg), de Eernegemse kleuren.

Jolien diende kwam in haar eerste kamp uit tegen Anne Sophie JURA (25 jaar oud). Jolien kreeg 1 shido tegen en verloor met waza ari en ippon. In haar tweede kamp kwam zij uit tegen Lois PETIT (WK in haar categorie). Jolien verloor met ippon. Gelukkig wist zij dat tegen deze twee kleppers moeilijk scoren was en daardoor concentreerde zij zich tegen haar volgende opponente, Celine RAMON. Jolien won deze kamp mooi met ippon. Haar laatste kamp is tegen Silke VALY (Vlaams Kampioene). Hier kon Jolien zich revancheren voor het verlies in de finale Vlaams Kampioenschap en won met ippon. Door deze mooie remonte eindigde Jolien verdient als DERDE in haar categorie. Een bronzen medaille!!!!Katrijn kwam in haar eerste kamp uit tegen Alexiane HUBERT. Katrijn verloor deze kamp met ippon en werd doorverwezen naar de herkansingen.
In deze herkansing kwam zij uit tegen Ameline VELLA. Katrijn wint deze kamp met ippon en kan vervolgens kampen voor een bronzen medaille.
Deze kamp is tegen Manon LECHARLIER. Katrijn weert zich enorm doch trekt aan het kortste eind en verliest met ippon. Katrijn mag met geheven hoofd de mat verlaten.

Proficiat aan beide judoka's voor hun mooi resultaat!!!!  • Comments(0)//nieuwsberichten.judoclubeernegem.be/#post491

Resultaten Vlaams Kampioeschap

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Sat, October 20, 2018 18:40:08
Vandaag ging te TIELT het VLAAMS Kampioenschap door. Judoka's die podia halen op dit kampioenschap, gaan automatisch door naar het Belgisch Kampioenschap te ANTWERPEN. Hier de resultaten van onze judoka's:

- 48 kg: BERTON Jolien:
Zij is de eerste kamp vrijgesteld en dient vervolgens te kampen tegen BRION Liying. Jolien wint deze kamp vlot en stoot door naar de halve finales. Daar komt zij uit tegen WUYTACK Nathalie. Wederom een vlotte winst met ippon.
In de finale wacht VALY Silke. Jolien komt twee shido's achter doch scoort een mooie waza ari. 38 Seconden voor einde kamp loopt Jolien jammer genoeg tegen een derde shido aan, ippon voor haar opponente VALY. Een mooie zilveren medaille voor Jolien.- 57 kg: GOETHALS Katrijn
Katrijn komt in haar eerste kamp uit tegen VAN BAELEN Kato. Katrijn dient diep in haar reserves te gaan en na een mooi manoeuvre wint Katrijn met ippon.
In haar tweede kamp komt Katrijn uit tegen VAN DE PUTTE Sofie. Als men denkt dat de pijp uit is voor Katrijn, wel, verkeerd gedacht. Zij gaat door in de golden score en in de derde minuut van deze, scoort Katrijn wederom ippon. In de halve finale komt Katrijn uit tegen de geroutineerde DELBAEN Eveline. Katrijn verliest deze kamp met ippon om vervolgens te kampen voor de derde plaats. Deze dient gevochten te worden tegen DE BLESER Lotte. En voilà, weeral naar een golden score. In de reguliere kamptijd komt Katrijn twee shido's voor. In de golden score (derde minuut), wordt DE BLESER nog eens gestraft met shido, ippon voor Katrijn en een meer dan verdiende bronzen medaille.- 70 kg: DECKMYN Lynn
Lynn komt in haar eerste kamp uit tegen de geroutineerde PICCINI Laura. Lynn kampt zeer goed en past verschillende technieken toe doch wordt twee maal gecounterd op een waza ari tegen, ippon voor PICCINI. Afwachten naar de herkansing. Gelukkig wint PICCINI haar tweede kamp waardoor Lynn terug in actie kan komen. In de herkansing komt zij uit tegen LOEN Melissa. Eveneens een geroutineerde kampster. Lynn kan niet bevestigen en verliest terug met ippon. Einde toernooi van Lynn doch zij kan zeker meer dan tevreden terug kijken op haar afgelegde parcours.

- 78 kg:
DESMET Zoë
Zoë (bij de Indianen gekend als GEEN STRESS en WE MAKEN ER HET BESTE VAN ), start in haar eerste kamp tegen DIERICKX Sara. Zoë overklast haar opponent en scoort waza ari. Zij kan dit houden tot einde kamp en stoot door naar de tweede ronde. Daarin komt zij uit tegen de sterke HENDRICKX Doreen (latere derde) Zoë kan deze kamp niet winnen en verliest met ippon. Op naar de herkansing Daar komt zij uit tegen HOYBERGS Anouk. Zoë wint verdient met ippon en kampt vervolgens voor brons.
In deze kamp komt zij terug uit tegen zevenvoudig BK VANDERHAEGHE Isabeau. Zoë komt in eerste instantie waza ari achter. Met opgeheven hoofd kampt Zoë verder en kan VANDERHAEGHE in een houdgreep houden. Zoë komt letterlijk één seconde tekort om ippon te scoren, en krijgt waza ari.

1.20 minuten voor tijd loopt Zoë jammer genoeg op een tweede waza ari en verliest alzo de kamp. Niet te vergeten, Zoë is nog maar ZESTIEN jaar oud en haar opponenten een stukje ouder. Prachtig resultaat van Zoë en er zat zeker een selectie voor het BK in!!

Voor de heren kwam DESPLENTERE Karel uit, dit in de - 100 kg. In zijn eerste kamp is zijn opponent de sterke DE SOMER Dez. Karel komt een shido voor om vervolgens waza ari tegen te krijgen. Pas 15 seconden voor het einde loopt Karel op een tweede waza ari, verlies Karel

Het is wachten op de herkansing. Deze komt er gelukkig aan en in de herkansing dient Karel te kampen tegen DE LAET Gunnar. Karel komt waza ari achter om vervolgens in osae komi nog een waza ari op te lopen. Einde toernooi voor Karel.

Een beetje ontgoocheld is Karel doch, bij deze, je stond er toch!!!

Het Belgisch Kampionschap is binnen twee weken te ANTWERPEN. Jolien en Katrijn vertegenwoordigen JC EERNEGEM en wij wensen hen dan ook veel succes.
Proficiat aan ALLE judoka's voor dit mooi resultaat en JC EERNEGEM op kaart te plaatsen.

Coach Didier

  • Comments(0)//nieuwsberichten.judoclubeernegem.be/#post489

Provinciaal Kampioenschap

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Sun, October 14, 2018 19:12:06
Vandaag ging te LENDELEDE het Proviniciaal Kampioenschap door voor senioren. Afhankelijk van het resultaat gaan de podium judoka's door naar het Vlaams Kampioenschap.

Voor JC EERNEGEM kwamen volgende judoka's in actie:

- 48 kg:

BERTON
Jolien
Zij komt uit in een poule van twee. Na een lange dag gewacht te hebben, is het eindelijk aan haar. Haar opponente is RAMON Celine, niet te onderschatten. Jolien duidelijk goed voorbereid op haar kamp, wint vlotjes. Een verdiende gouden medaille voor Jolien.- 57 kg:

GOETHALS Katrijn. Haar eerste kamp is tegen JACOBS. Katrijn. Deze kamp wordt verloren waardoor Katrijn naar de herkansing dient te gaan.
Haar tweede kamp is tegen DEVRIESE. Dit is een sterk bevochten kamp doch Katrijn wint met ippon. Haar derde kamp is tegen CARREYN. Wederom een sterk bevochten kamp die alle kanten uitkan doch Katrijn lukt het haar opponent in houdgreep te houden en wint met ippon. Katrijn kamp vervolgens voor de derde plaats tegen VANDENBULCKE Sharon. Katrijn kampt zeer goed en een verdiende bronzen medaille voor haar.DEMEULENAERE Héline
Héline komt in haar eerste kamp uit tegen VANDENBUCLKE Sharon. Zij verliest deze kamp met twee maal waza ari. Vervolgens dient Héline uit te komen tegen DESUTTER Lobke. Héline kampt zeer goed doch verliest jammer genoeg. Héline heeft geen medaille doch kan meer dan tevreden terug kijken op haar prestatie.

- 70 kg

DECKMYN Lynn
Lynn is duidelijk ook in vorm. Haar eerste kamp tegen CHAFFART Sheila wordt gewonnen met ippon. Ook haar tweede kamp, tegen Kirina wordt ook gewonnen met ippon. In de finale dient Lynn te kampen tegen DESENDER Demi. Lynn verweert zich goed doch wordt in houdgreep tot ippon gedwongen.
Prachtige zilveren medaille voor Lynn.- 78 kg

DESMET Zoë:
Zoë begint tegen BOGAERT Amélie. Zoë kampt prachtig en wint met ippon. Haar tweede kampt is tegen SPESSAERT. Wederom een grote inzet en Zoë wint wederom met ippon. In de finale komt Zoë uit tegen ZEVENVOUDIG BELGISCH KAMPIOENE VANDERHAEGHE Isabeau. Voor ons verdient Zoë te winnen tengevolge haar inzet doch de ervaring van Isabeau haalt de overhand en Zoë eindigt behaalt verdiend de zilveren medaille.- 60 kg:

GOETHALS Robin
Robin komt in zijn eerste kamp uit tegen VANCRAYNEST Pim. Het is echt op zijn kantje en pas in de golden score wordt de overwinning met ippon door Pim geforceerd.

Prachtige kamp van Robin gezien zijn lange inactiviteit.

- 100

DESMET Ruben
Komt in zijn eerste kamp uit tegen DROOGENBROODT Jordie. Ruben verliest deze kamp in houdgreep. In zijn herkansing komt hij uit tegen Karel. Deze wedstrijd wordt gewonnen door Karel, met ippon.

DESPLENTERE Karel komt in zijn eerste kamp uit tegen HOSTE Jelle. Karel wordt geklemd en verliest met ippon. In de herkansing kampt Karel tegen DROOGENBROODT. Karel wint deze kamp en strijdt voor de derde plaats tegen Ruben. Deze wordt gewonnen en een mooie derde plaats voor Karel.8 deelnemers en vijf podiumplaatsen. Prachtig, daar willen al veel voor tekenen.

Ook de drie judoka's die geen podiumplaats behaalden, kunnen trots zijn op hun prestatie. Men mag niet vergeten dat iedereen die wil meedoen met het BK, aanwezig is op dit toernooi, enkel de grote toppers zijn vrijgesteld.

Bedankt voor de inzet en de steun aan elkaar.

Didier.


  • Comments(0)//nieuwsberichten.judoclubeernegem.be/#post487

Lendelede Jeugd

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Sun, October 14, 2018 18:46:01
Zaterdag 13/10/2018 ging te LENDELEDE het jaarlijks toernooi door. Hier de uitslagen:

Jools:Zij verliest jammer genoeg haar twee kampen
Chinouck: Best ot three. Zij wint twee kampen en verliest er één.
Youri: Wint twee kampen en verliest er één
Benjamin: wint zijn drie kampen
Djilla: verliest twee kampen en wint er één
Stijn: wint eveneens twee kampen en verliest er één
Jules: verliest twee kampen en wint er één.

  • Comments(0)//nieuwsberichten.judoclubeernegem.be/#post486

OOIGEM jongeren

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Wed, October 10, 2018 15:06:18
Zondag 07/10 kwamen de jongere judoka's aan bod. Hier de resultaten:

Pupillen:

Djilla: één kamp gewonnen - één kamp verloren
Stijn: eerste kamp gewonnen - tweede en derde kamp verloren
Ferre: eerset en derde kamp gewonnen - tweede verloren
Bruce: verliest beide kampen

Miniemen:

Chinouck: best out of three: verliest de eerste kamp om vervolgens de twee te winnen
Youri: wint twee van zijn drie kampen
Benjamin: wint twee van zijn drie kampen

U9:

Bente: wint zijn eerste kamp - verliest de tweede
Lotte: wint jammer genoeg geen van haar kampen
Jules: wint zijn drie kampen
Thibo: wint twee van zijn drie kampen
Brecht: kan jammer genoeg geen kamp winnen

Men kan enkel maar fier zijn op hun prestaties want allen hebben zeer goed gewerkt.

Didier  • Comments(0)//nieuwsberichten.judoclubeernegem.be/#post483

OOIGEM

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Wed, October 10, 2018 15:01:55
Hier de uitslag van het toernooi te OOIGEM:

Kadetten:

- 38 kg:
GOETHALS Matthias. Hij start goed en komt telkens op voorsprong. Jammer genoeg verliest hij twee maal, geen medaille voor Matthias.

- 46 kg:
WYNTHEIN Remi: verliest zijn eerste kamp in de golden score. Zeer goede inzet van Remi. In de tweede kamp laat hij zich verrassen. Ook geen medaille voor Remi.

Beloften:


- 57 kg:

GOETHALS
Katrijn: wint haar eerste wedstrijd prachtig tegen een zwarte gordel van Koksijde. Haar tweede kamp wordt ook gewonnen met een mooie worp. In de finale komt zij in houdgreep terecht en verliest deze kamp. Een mooie verdiende tweede plaats voor Katrijn.

DEMEULENAERE Heline: Wint haar eerste kamp tegen een zwarte gordel. Ook haar tweede kamp wordt gewonnen. In de halve finale verliest zij jammer genoeg doch in de herkansing wint zij met mooi judo. Heel goed gewerkt van Heline en een verdiende derde plaats.

- 50 kg:
MALFAIT Dwight: Dient te kampen in best out of three. Dwight wint twee maal van zijn tegenstander, dit na spannende gevechten. Verdiende eerste plaats voor Dwight.

- 55 kg:
GOETHALS Robin: Robin komt uit in een poule van drie. Hij wint twee maal overtuigend en behaalt zo de eerste plaats. Welkom terug Robin en super gewerkt na zo lang stil gelegen te hebben.

- 66 kg:
DE VOOGT Wannes:
Hij komt uit in een tabel met allemaal senioren (2° en 3° dan). Wannes verweert zich kranig doch wordt twee maal gewurgd. Geen medaille voor Wannes.

- 100 kg:
DESMET Ruben. Hij komt uit in een poule van vier. Ruben doet zijn best doch met zijn 16 jaar tegenover deze ervaren judoka's, maakt hij geen schijn van kans. Ruben weet toch een kamp te winnen en eindigt zo mooi derde.

In de namiddag is er dan het NE WAZA toernooi. Dit betekent dat er enkel op de grond gevochten mag worden.

Hier de resultaten:

U 15: WYNTHEIN Remi derde plaats

U 18 + U21

DEMEULENAERE Heline: 2° plaats
GOETHALS Katrijn: 3° plaats
MALFAIT Dwight: 2° plaats
GOETHALS Robin: 1° plaats
DESMET Ruben: 2° plaats


Proficiat aan alle deelnemers.  • Comments(0)//nieuwsberichten.judoclubeernegem.be/#post482

Toernooi Ardooie

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Tue, September 25, 2018 16:18:45
Met al dat groot geweld zou men bijna vergeten dat de jongere judoka's ook in actie zijn getreden. Wel, dit is niet het geval, we zijn ze zeker niet vergeten.

Hier de resultaten van het voorbije toernooi te Ardooie:

U9Jules: wint zijn eerste kamp met ippon en zijn tweede kamp met houdgreep. Zijn derde kamp wordt verloren met waza ari.

Lex: verliest jammer genoeg zijn drie kampen in houdgreep. Toch goed zijn best gedaan

Tibo. Hij kan zijn eerste kamp winnen en verliest de twee volgende.

Brecht: verliest zijn eerste kamp om vervolgens zijn tweede te winnen. Zijn derde kamp wordt wederom verloren doch herpakt zich in de vierde kamp en wint deze

Senne: verliest de eerste kamp om de tweede te winnen. In de derde kamp geraakt hij in houdgreep en verliest deze.

U11Djilla: zij wint haar eerste kamp met houdgreep en verliest de tweede op beslissing. Haar derde kamp wordt terug gewonnen.

Bo: zij verliest haar drie kampen alhoewel zij heel goed bezig is. Volhouden Bo en je zult zien....

Stijn: kamp mooi. Hij wint zijn eerste en tweede kamp. Verliest de derde.

Bruce: verliest zijn eerste kamp in houdgreep. Kan de tweede kamp ook niet winnen.

U13Chinouck: zij wint haar beide kampen met houdgreep

Daan: wint zijn twee eerste kampen. Zijn derde kamp komt hij voor met waza ari doch krijgt een ippon tegen.

Benjamin: wint zijn drie kampen vlot

Youri: verliest zijn eerste kamp om vervolgens de tweede kamp te winnen met houdgreep. Echter in zijn derde kamp verliest hij terug. Sterk gekampt.

Elodie: zij kampt sterk doch kan jammer genoeg haar twee kampen niet winnen. Vertrouwen niet verliezen Elodie.

Jools: wint de eerste kamp op beslissing. De tweede kamp wordt verloren met houdgreep. Ook haar derde kamp wordt verloren.

Proficiat aan ALLE deelnemers voor hun inzet en motivatie. De ene keer gaat het beter dan de andere maar blijven geloven in jullie zelf.
  • Comments(0)//nieuwsberichten.judoclubeernegem.be/#post481
Next »