Blijde gebeurtenisSportclub

Posted by Judoclub Eernegem Wed, January 16, 2019 21:15:04

Ann- Sophie (trainster bij de kleuters) en haar echtgenoot Rutger zijn de trotse ouder geworden van een dochter, Marthe. Bij deze wenst JC EERNEGEM de jonge ouders veel geluk met hun spruit.

Dutch Open EspoirResultaten toernooien

Posted by Judoclub Eernegem Sun, January 13, 2019 21:40:11

Vandaag ging te Eindhoven het internationaal judotoernooi "DUTCH OPEN ESPOIR" door. Jolien BERTON, behaalde bij de U21 (-48 kg), een schitterende zilveren medaille.
Een prachtig resultaat. Proficiat Jolien!!

Blog image
Blog imageZij start voor de eerste maal bij de junioren en start tegen een Française. Deze Française heeft Europese ervaring en is 2,5 jaar ouder. In het begin van de kamp gaat deze gelijk op doch het is de opponente die twee maal waza ari scoort. Jolien kan vervolgens haar tweede kamp winnen met een armklem tegen een Nederlandse opponente. In haar derde kamp, terug tegen een Nederlandse, kan zij terug winnen met ippon. Jolien dient nog een vierde kamp te vechten tegen een Duitse opponente. Jolien wint met wurging en behaalt dus oververdiend de tweede plaats.

Hier nog resultaten van onze judoka's:

Zaterdag:

DE VOOGT Wannes komt uit in de -66 kg bij de beloften. Er zijn 74 deelnemers, een hele boterham. Wannes start tegen een Nederlandse judoka, KRIKKE. Hij begint goed doch wordt overgenomen en verliest. Jammer genoeg verliest zijn tegenstander in de volgende ronde waardoor geen herkansing voor Wannes.

DESMET Zoë komt uit in de -70 kg bij de beloften, dit tegen de Nederlandse DEN DIKKENBOER. Zoë kampt goed en doet haar uiterste best doch zij kan niet scoren en verliest de kamp. Ook voor haar geen herkansing.

GOETHALS Katrijn komt uit in de -57 kg met maar liefst 69 deelnemers. Katrijn start tegen een Zweedse judoka en loopt vlug op tegen twee skido (al dan niet terecht). Katrijn moet alles geven doch komt terecht in een houdgreep en verliest. Voor haar ook geen herkansing.

Zondag:

GOETHALS Matthias komt uit in de -42 kg bij de kadetten. De eerste kamp tegen een Nederlandse opponent wordt gewonnen door Matthias, dit met ippon. In de tweede ronde scoort hij waza ari en domineert de kamp doch hij belandt in een houdgreep en verliest jammer genoeg deze kamp. Pech verder, hij krijgt geen herkansing. Toch een verdienstelijk toernooi van Matthias.

GOETHALS Robin komt uit in de -55 kg bij de junioren. Robin start tegen een Zweedse judoka die zeer krachtig uit de hoek komt. Robin gaat goed mee doch komt in een houdgreep en verliest de kamp. Robin mag herkansen tegen een Franse judoka doch deze is echter ook te sterk en Robin verliest de kamp.

Aan alle deelnemers, een dikke proficiat en goed gewerkt.

StageSportclub

Posted by Judoclub Eernegem Thu, January 03, 2019 09:00:23

De voorbereidingen voor het seizoen 2019 lopen volop. Sommige gaan daar heel ver in en huren VAN TICHELT in (smiley). Grapje, in de Kerstvakantie zijn judoka's van JC EERNEGEM op stage geweest, dit onder leiding van VAN TICHELT. Zag er duidelijk een leuke bedoening uit. Nieuwe technieken, fysiek en natuurlijk groepssfeer kwamen van pas.

NieuwjaarSportclub

Posted by Judoclub Eernegem Sun, December 30, 2018 18:54:12

Beste Judoka's,

maandag 31/12 is er geen judo. We weten natuurlijk waarom...

Bij deze wensen wij reeds alle leden, sympathisanten, supporters en sponsors een zalig, gelukkig en voorspoedig 2019.

HAECK IantheGordels

Posted by Judoclub Eernegem Sun, December 23, 2018 17:10:39

In al het feestgeruis zouden we nog iets belangrijks vergeten. Ianthe heeft met succes haar oranje gordel behaald!!!!

Proficiat Ianthe en doe zo verder !!!

KerstfeestjeSportclub

Posted by Judoclub Eernegem Sun, December 23, 2018 16:53:50

Kennelijk een gesmaakt Kerstfeestje bij JC EERNEGEM. Jammer dat we er niet konden bij zijn doch de sfeer zat kennelijk goed. Kerstman aanwezig een veel glimlachende gezichten, meer moet dat niet zijn.

Blog image

Dank aan Wim voor de foto's.

24 decemberSportclub

Posted by Judoclub Eernegem Thu, December 20, 2018 16:10:20

Beste Judoka's,

maandag 24 december, GEEN JUDO.
Bij deze ook aan alle judoka's, hun ouders en sympathisanten van de club
Blog imagegewenst.

Vanwege Didier en Linda.

DEPECKER GaetanGordels

Posted by Judoclub Eernegem Sun, December 16, 2018 17:30:01

Gaetan behaalde met succes zijn oranje gordel. Proficiat Gaetan!!