Open van Brabant

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Mon, September 24, 2018 16:35:02
Zondag ll. ging te TERVUREN de Open van Brabant door. Hier de resultaten:

- 48 kg (dames):

BERTON Jolien: zij is in form dankzij haar schitterende voorbereiding tijdens de zomer. Jolien wint haar drie poule wedstrijden met ippon en eindigt eerste in haar poule. IN de halve finale wint Jolien wederom met ippon. De finale dient gekampt te worden tegen de Waalse DIERICKX Celine. Jolien komt waza ari achter, panikeert niet en wint met ippon. Een sterk toernooi van Jolien en verdiende winnares.

- 57 kg (dames):

DEMEULENAERE Emilien: haar eerste kamp gaat gelijk op tot tegen het einde. Emilien krijgt echter een waza ari tegen en verliest de eerste kamp. Zij herpakt zich stevig en wint haar twee volgende kampen met ippon waardoor zij tweede eindigt in haar poule. In de halve finale komt Emilien uit tegen een Nederlandse opponent. Emilien kampt zeer goed en komt waza ari voor. Op 50 seconden voor het einde dient Emilien jammer genoeg op te geven met pijn aan de knie. Super jammer voor Emilien, geen finale en geen medaille. Emilien verdiende zeker beter gezien haar inzet en mooie resultaten.

- 57 kg (dames):

GOETHALS Katrijn, zij komt uit in een poule van vier. Haar eerste kamp wordt verloren, de tweede kamp eindigt op winst. Jammer voor Katrijn verliest zij haar derde kamp waardoor zij uitgeschakeld wordt. Voor Katrijn was de -57 kg nog een beetje zwaar voor haar eerste optreden in deze klasse.

+ 70 kg (dames):

DESMET Zoë doet het schitterend. Zij wint haar twee poule wedstrijden met ippon. In haar halve finale, tegen een Nederlandse judoka, kampt Zoë goed doch geraakt in houdgreep en verliest deze kamp. In de herkansing voor brons domineert Zoë de ganse kamp en wint verdiend de bronzen medaille.

- 50 kg (heren):

MALFAIT Dwight dient te starten tegen de Belgisch Kampioen. Dwight begint goed doch verliest met een wurging. In de tweede kamp heeft hij het lastig doch komt waza ari voor. Jammer genoeg geraakt Dwight op de grond en komt in houdgreep. Dwight is uitgeschakeld.

- 60 kg (heren):

DE VOOGT Wannes komt uit in een poule van vier. Wannes probeert van alles doch Wannes kan zijn kamp niet winnen. Zijn tweede kamp wordt gewonnen met ippon. In zijn derde kamp komt Wannes uit tegen een sterke zwarte gordel. Wannes verliest deze kamp en is uitgeschakeld.

+ 90 kg (heren):

DESMET Ruben komt uit in een poule van drie. Zijn eerste kamp is tegen een Engelse judoka. Ruben werkt goed en komt waza ari voor. Jammer genoeg laat hij zich overnemen en verliest deze kamp. In zijn tweede kamp vecht Ruben terug zeer goed doch deze keer belandt hij in een houdgreep. Ruben is ook uitgeschakeld. Hier zat zeker meer in.