BK JUDO ANTWERPEN

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Sat, November 03, 2018 15:22:35
Vandaag vertegenwoordigden Jolien BERTON (-48 kg) en Katrijn GOETHALS (-57 kg), de Eernegemse kleuren.

Jolien diende kwam in haar eerste kamp uit tegen Anne Sophie JURA (25 jaar oud). Jolien kreeg 1 shido tegen en verloor met waza ari en ippon. In haar tweede kamp kwam zij uit tegen Lois PETIT (WK in haar categorie). Jolien verloor met ippon. Gelukkig wist zij dat tegen deze twee kleppers moeilijk scoren was en daardoor concentreerde zij zich tegen haar volgende opponente, Celine RAMON. Jolien won deze kamp mooi met ippon. Haar laatste kamp is tegen Silke VALY (Vlaams Kampioene). Hier kon Jolien zich revancheren voor het verlies in de finale Vlaams Kampioenschap en won met ippon. Door deze mooie remonte eindigde Jolien verdient als DERDE in haar categorie. Een bronzen medaille!!!!

Katrijn kwam in haar eerste kamp uit tegen Alexiane HUBERT. Katrijn verloor deze kamp met ippon en werd doorverwezen naar de herkansingen.
In deze herkansing kwam zij uit tegen Ameline VELLA. Katrijn wint deze kamp met ippon en kan vervolgens kampen voor een bronzen medaille.
Deze kamp is tegen Manon LECHARLIER. Katrijn weert zich enorm doch trekt aan het kortste eind en verliest met ippon. Katrijn mag met geheven hoofd de mat verlaten.

Proficiat aan beide judoka's voor hun mooi resultaat!!!!