OPEN HERSTAL 2019

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Sun, February 03, 2019 19:54:46
Zaterdag 02/02/2019 ging te HERSTAL het internationaal toernooi OPEN HERSTAL door. Dit betreft een detectietoernooi voor de judofederatie en is altijd sterk bezet met internationale deelnemers. Het is ook een graadmeter voor Europese Kampioenschappen.

Voor de VJF was BERTON Jolien geselecteerd en komt uit in de categorie -48 kg. In deze categorie komen twintig judoka's uit en Jolien komt uit in de tweede poule, een poule van 4.
In deze poule zijn volgende judoka's:
MARINE Gilly (FR)
SARAH ISCHT (GB)
VIRGINIE NEMETH (CAN)

Jolien wint haar drie kampen met ippon en komt zo als eerste uit haar poule. Zij wordt doorgestuurd naar de tabel. Haar eerste tegenstander is SALENS Ellen, juist terug van een stage in JAPAN. Jolien gaat ervoor doch verliest met ippon. In de herkansing komt zij vervolgens uit tegen VIEU Melanie (FR). Deze is een rot in het vak, kijk maar naar haar ereplaatsen op Europese wedstrijden. VIEU is te sterk voor Jolien en Jolien verliest haar herkansing. (ter info, VIEU wordt derde).

Een zeer mooi resultaat voor Jolien, wetende dat zij een van de jongste deelneemsters was.
We blijven opvolgen!!!