BK JEUGD ANTWERPEN

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Sun, February 17, 2019 09:50:25
Zaterdag ging te ANTWERPEN het eerste gedeelte door van het BK JEUGD. Voor JC EERNEGEM kwam DESMET Ruben in actie. Ruben kwam in de tweede ronde uit tegen Nizar ESSAIDALI. Ruben won met ippon en komt vervolgens uit tegen WILMOT Lucas. Deze kamp wordt verloren door Ruben doch hij gaat door naar de kamp voor brons, tegen VAN COTTHEM Matthias. Ruben verweert zich goed doch kan jammer genoeg de bronzen medaille niet meebrengen naar EERNEGEM.

Proficiat aan Ruben voor zijn inzet en een mooie vijfde plaats op het BK.

Zondag 17/02/2019 kwamen volgende judoka's in actie:

MALFAIT Chinouck, DESMET Zoë en BERTON Jolien.

Chinouck won haar eerste kamp tegen Emma HENROTTIN. Zij komt vervolgens uit tegen Lore VERHEGGE (later kampioene). Door de herkansing dient Chinouck nog eens te kampen, dit tegen MINAERT Maelys. Deze kamp is voor de derde plaats. Chinouck kan de medaille niet naar huis brengen en eindigt op een mooie en verdienstelijke vijfde plaats.

Zoë begint haar eerste kamp tegen Clara FONTAINE NGONGO. Zoë wint deze kamp en komt vervolgens uit tegen Helena DIDDEN (later kampioene). Zoë kan niet winnen en dient in de herkansing te kampen voor brons, dit tegen WILMOT Clarys. Ook Zoë kan de medaille niet meebrengen naar Eernegem en eindigt op een verdienstelijke vijfde plaats.

Jolien komt uit in een poule van vijf. Topfavoriete is Loïs PETIT. Jolien wint haar drie kampen met ippon om de kamp tegen PETIT te verliezen. Een mooie verdiende zilveren medaille voor Jolien.

JC EERNEGEM was mooi vertegenwoordigt op het BK JEUGD te ANTWERPEN. Nu gaan we met één medaille naar huis doch voor hetzelfde geld hadden wij vier medailles.

Het is al een hele eer om op het BK te mogen aantreden.

Proficiat aan alle deelnemers.