HOUTHULST

GordelsPosted by Judoclub Eernegem Mon, March 18, 2019 19:03:28
Dit weekend gingen onze allerjongsten judoka's in actie te HOUTHULST.

Hier de resultaten:

* U13:

Djilla: poule van drie, eerste kamp verloren doch de tweede kamp gewonnen met een mooie ippon.

Vic: komt uit in een poule van vier. Voor zin eerste optreden kan hij jammer genoeg niet scoren en verliest zijn kampen. Toch een zeer goede inzet van Vic.

Elodie: poule van twee. Jammer genoeg twee maal verloren nochtans veel aangevallen. Zeer goede inzet.

Xian: poule van vier. Bij zijn eerste aantreden verliest hij drie kampen doch zeer goed zijn best gedaan.

U11:

Bente: éénmaal gewonnen en twee maal verloren. Toch goed gewerkt Bente.

Robin: poule van vier. Hij wint zijn eerste kamp, verliest dan twee maal. Robin probeerde vele technieken uit (te veel), maar goed geprobeerd.

Lotte: poule van drie. Zeer veel inzet van Lotte en goede wil. Jammer genoeg kan ze geen winst meepikken.

Jules: poule van drie. Wint twee maal tegen een sterke tegenstander. Proficiat Jules.

Thibo: poule van vier. Zijn gewonnen kamp is met een zeer mooie ippon. Hij verliest beide ander kampen doch goed gewerkt.

Amber: poule van twee, best of three. Zij wint twee maal de kamp, dit voor haar eerste optreden. Proficiat Amber.

U9:

Lore: poule van vier. Zij kampt ook voor de eerste maal alsook was zij jongste van de bende. Tegenstanders waren nog te sterk voor haar doch een ervaring rijker. Proficiat Lore.

Felien: poule van drie. Ook voor Felien haar eerste optreden in wedstrijden. Zij verliest twee maal doch kan toch elke keer een score maken. Goed gewerkt en proficiat.

Kobe: ook een poule van drie en ook zijn eerste optreden. Hij doet zeer goed zijn beste en verweert zich enorm. Jammer voor hem wordt zijn inzet niet beloond. Een dikke proficiat voor de inzet.

Voor de nieuwkomertjes die voor de eerste maal meegedaan hebben aan een wedstrijd, een DIKKE PROFICIAT. Volgende keer gaat dit zeker beter.

Didier.

PS:

de sfeer zat goed, getuige deze foto's

Tijdopnemer

SportclubPosted by Judoclub Eernegem Mon, March 11, 2019 17:45:06
Loïs DELAERE heeft met succes haar examen tijdopnemer afgelegd.

Proficiat Loïs, we hadden dit al een tijdje smiley in de gaten

Thorald VANGHELUWE

GordelsPosted by Judoclub Eernegem Wed, March 06, 2019 17:37:12
Thorald behaalde met succes zijn groene gordel. Proficiat Thorald.

VANDEN BERGHE Bo

GordelsPosted by Judoclub Eernegem Fri, March 01, 2019 16:29:28
Een glunderende Bo behaalde met succes haar groene gordel. Proficiat Bo!!

Eiji KIKUCHI

SportclubPosted by Judoclub Eernegem Tue, February 26, 2019 19:07:07
Thibo, Joran en Jules hebben verleden week een training gevolgd bij Eiji KIKUCHE (4° DAN KODOKAN). Het was een hele belevenis voor hun en ze hebben er veel van bijgeleerd.

Uit het enthousiasme te horen, zeker voor herhaling vatbaar.

(klik hier om nog foto's te zien)

Toernooi april

SportclubPosted by Judoclub Eernegem Sun, February 24, 2019 18:02:40
Beste judoka's, ouders en sympathisanten.

Tijdens het weekend van 27 op 28 april gaat ons jaarlijks toernooi door. Gezien de organisatie kan verlicht worden door vele handen, wordt gevraagd dat iedereen die in dat weekend een handje kan helpen, dit meedeelt aan Linda.

Reeds bedankt op voorhand.

BOEL Achilles

GordelsPosted by Judoclub Eernegem Sun, February 24, 2019 17:59:35
Achilles heeft met succes zijn gele gordel behaald. Proficiat Achilles.

BK JEUGD ANTWERPEN

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Sun, February 17, 2019 09:50:25
Zaterdag ging te ANTWERPEN het eerste gedeelte door van het BK JEUGD. Voor JC EERNEGEM kwam DESMET Ruben in actie. Ruben kwam in de tweede ronde uit tegen Nizar ESSAIDALI. Ruben won met ippon en komt vervolgens uit tegen WILMOT Lucas. Deze kamp wordt verloren door Ruben doch hij gaat door naar de kamp voor brons, tegen VAN COTTHEM Matthias. Ruben verweert zich goed doch kan jammer genoeg de bronzen medaille niet meebrengen naar EERNEGEM.

Proficiat aan Ruben voor zijn inzet en een mooie vijfde plaats op het BK.

Zondag 17/02/2019 kwamen volgende judoka's in actie:

MALFAIT Chinouck, DESMET Zoë en BERTON Jolien.

Chinouck won haar eerste kamp tegen Emma HENROTTIN. Zij komt vervolgens uit tegen Lore VERHEGGE (later kampioene). Door de herkansing dient Chinouck nog eens te kampen, dit tegen MINAERT Maelys. Deze kamp is voor de derde plaats. Chinouck kan de medaille niet naar huis brengen en eindigt op een mooie en verdienstelijke vijfde plaats.

Zoë begint haar eerste kamp tegen Clara FONTAINE NGONGO. Zoë wint deze kamp en komt vervolgens uit tegen Helena DIDDEN (later kampioene). Zoë kan niet winnen en dient in de herkansing te kampen voor brons, dit tegen WILMOT Clarys. Ook Zoë kan de medaille niet meebrengen naar Eernegem en eindigt op een verdienstelijke vijfde plaats.

Jolien komt uit in een poule van vijf. Topfavoriete is Loïs PETIT. Jolien wint haar drie kampen met ippon om de kamp tegen PETIT te verliezen. Een mooie verdiende zilveren medaille voor Jolien.

JC EERNEGEM was mooi vertegenwoordigt op het BK JEUGD te ANTWERPEN. Nu gaan we met één medaille naar huis doch voor hetzelfde geld hadden wij vier medailles.

Het is al een hele eer om op het BK te mogen aantreden.

Proficiat aan alle deelnemers.