Provinciaal Kampioenschap

Resultaten toernooienPosted by Judoclub Eernegem Sun, October 14, 2018 19:12:06
Vandaag ging te LENDELEDE het Proviniciaal Kampioenschap door voor senioren. Afhankelijk van het resultaat gaan de podium judoka's door naar het Vlaams Kampioenschap.

Voor JC EERNEGEM kwamen volgende judoka's in actie:

- 48 kg:

BERTON
Jolien
Zij komt uit in een poule van twee. Na een lange dag gewacht te hebben, is het eindelijk aan haar. Haar opponente is RAMON Celine, niet te onderschatten. Jolien duidelijk goed voorbereid op haar kamp, wint vlotjes. Een verdiende gouden medaille voor Jolien.

- 57 kg:

GOETHALS Katrijn. Haar eerste kamp is tegen JACOBS. Katrijn. Deze kamp wordt verloren waardoor Katrijn naar de herkansing dient te gaan.
Haar tweede kamp is tegen DEVRIESE. Dit is een sterk bevochten kamp doch Katrijn wint met ippon. Haar derde kamp is tegen CARREYN. Wederom een sterk bevochten kamp die alle kanten uitkan doch Katrijn lukt het haar opponent in houdgreep te houden en wint met ippon. Katrijn kamp vervolgens voor de derde plaats tegen VANDENBULCKE Sharon. Katrijn kampt zeer goed en een verdiende bronzen medaille voor haar.

DEMEULENAERE Héline
Héline komt in haar eerste kamp uit tegen VANDENBUCLKE Sharon. Zij verliest deze kamp met twee maal waza ari. Vervolgens dient Héline uit te komen tegen DESUTTER Lobke. Héline kampt zeer goed doch verliest jammer genoeg. Héline heeft geen medaille doch kan meer dan tevreden terug kijken op haar prestatie.

- 70 kg

DECKMYN Lynn
Lynn is duidelijk ook in vorm. Haar eerste kamp tegen CHAFFART Sheila wordt gewonnen met ippon. Ook haar tweede kamp, tegen Kirina wordt ook gewonnen met ippon. In de finale dient Lynn te kampen tegen DESENDER Demi. Lynn verweert zich goed doch wordt in houdgreep tot ippon gedwongen.
Prachtige zilveren medaille voor Lynn.

- 78 kg

DESMET Zoë:
Zoë begint tegen BOGAERT Amélie. Zoë kampt prachtig en wint met ippon. Haar tweede kampt is tegen SPESSAERT. Wederom een grote inzet en Zoë wint wederom met ippon. In de finale komt Zoë uit tegen ZEVENVOUDIG BELGISCH KAMPIOENE VANDERHAEGHE Isabeau. Voor ons verdient Zoë te winnen tengevolge haar inzet doch de ervaring van Isabeau haalt de overhand en Zoë eindigt behaalt verdiend de zilveren medaille.

- 60 kg:

GOETHALS Robin
Robin komt in zijn eerste kamp uit tegen VANCRAYNEST Pim. Het is echt op zijn kantje en pas in de golden score wordt de overwinning met ippon door Pim geforceerd.

Prachtige kamp van Robin gezien zijn lange inactiviteit.

- 100

DESMET Ruben
Komt in zijn eerste kamp uit tegen DROOGENBROODT Jordie. Ruben verliest deze kamp in houdgreep. In zijn herkansing komt hij uit tegen Karel. Deze wedstrijd wordt gewonnen door Karel, met ippon.

DESPLENTERE Karel komt in zijn eerste kamp uit tegen HOSTE Jelle. Karel wordt geklemd en verliest met ippon. In de herkansing kampt Karel tegen DROOGENBROODT. Karel wint deze kamp en strijdt voor de derde plaats tegen Ruben. Deze wordt gewonnen en een mooie derde plaats voor Karel.

8 deelnemers en vijf podiumplaatsen. Prachtig, daar willen al veel voor tekenen.

Ook de drie judoka's die geen podiumplaats behaalden, kunnen trots zijn op hun prestatie. Men mag niet vergeten dat iedereen die wil meedoen met het BK, aanwezig is op dit toernooi, enkel de grote toppers zijn vrijgesteld.

Bedankt voor de inzet en de steun aan elkaar.

Didier.

• Comments(0)

Fill in only if you are not real